Your search results

Quin valor té el meu habitatge?

Posted by Domus on 07/09/2017
| 0

Has decidit vendre la teva casa però no saps en quant podries vendre-la? Encara que el valor més precís solament ho pot proporcionar un taxador d’immobles, existeixen diversos factors que pots considerar a l’hora de calcular el preu del teu habitatge, d’aquesta manera podràs tenir una visió més realista del valor abans que el taxador ho determini. Els principals elements que un taxador analitzarà per calcular el valor a un habitatge són:

El valor del sòl
És necessari que es calculi el valor del metre quadrat d’acord a la seva localització. Has d’informar-te de l’oferta i la demanda del moment, ja que sempre varia. El valor depèn moltíssim de la ciutat i la zona on se situï. També s’ha de prendre en compte la qualitat de l’entorn, si l’habitatge té a prop col·legis, supermercats, centres de salut, centres comercials o gimnasos, augmenta el seu valor.

Antiguitat
L’antiguitat de l’habitatge sempre va a afectar el seu preu. A major antiguitat de l’habitatge, menor serà el seu valor. Si un immoble té al voltant de cinc anys de construït, llavors el seu preu serà 85% menor al d’una obra nova d’iguals característiques.

Superfície i estat de conservació
El valor d’acord a la superfície de l’habitatge va a dependre de la demanda al mercat. Per calcular-ho s’aixeca un croquis on es mostri la distribució de la casa que determina a quin tipus de persones se’ls pot oferir. El valor augmenta si té ascensor, jardí, piscina, o zona d’aparcament.

Per analitzar l’estat de conservació de la casa, és necessari que es comprovi el funcionament i cura de tots els serveis de la casa. Per exemple, que les canonades funcionin, que no hi hagi humitat i que el sistema elèctric sigui modern, entre uns altres. També s’ha de comprovar els acabats de les parets, sòls, revestiments, finestres, sostre, caldera, calefacció i aire condicionat.

Valoració de l’habitatge segons habitatges similars
Això es poden calcular buscant cases similars a la teva (que ofereixin els mateixos serveis i una superfície i zona similars) en internet. Existeixen molts portals de venda d’immobles que et donaran una idea sobre quin és el valor del teu habitatge. No obstant això, aquest factor és subjectiu, ja que totes les cases són diferents i no es pren en compte la possible sobrevaloració de les cases a comparar.