Your search results

Cuines modernes vs. cuines rústiques

Posted by Domus on 04/03/2016
| 0

La cuina és una part fonamental de la nostra casa en la qual passem molt temps, o no… Però si ets un/a cuinetes segur saps com n’és d’important és que la teva cuina t’inspiri i que et resulti pràctica i acollidora per cuinar delicioses receptes per compartir amb els teus.

Si t’estàs fent la teva casa a mesura a Mataró i estàs pensant en quin estil de cuina que vas a posar, et presentem dues propostes ben diferents: les cuines rústiques vs. les cuines minimalistes.

Les cuines rústiques

Si va haver-hi un temps en què les cuines rústiques van quedar relegades de les noves construccions, ara s’han tornat a posar de moda i són moltes les persones que escullen per a les seves cases les cuines rústiques modernes. No és una contradicció, és que el disseny dels mobles de cuina rústics també ha canviat i conserven l’essència del moble rústic tradicional però amb elements innovadors en el seu disseny.
Les cuines rústiques es caracteritzen per l’ús de la fusta, ja sigui en versió natural, conservant el color de la fusta o les més modernes, en versió vintage, pintades de blanc, gris suau o beix. Qualsevol de les dues opcions transmet la calidesa que un pot trobar al món rural, ja que aquest és el seu principal atractiu.

Els mobles de fusta solen tenir relleus i acabats arrodonits; els fogons poden ser de pedra natural, de fusta o de marbre en colors clars; i els sòls poden ser de rajoles de ceràmica o fusta.
Les cuines rústiques solen tenir més elements i objectes a la vista; les paelles penjades, pots en prestatgeries, elements decoratius….

Les cuines minimalistes

Es caracteritzen per mobles de línies simples i rectes, tots molt funcionals i dissenyats des d’un punt de vista enfocat a l’organització dels continguts de la cuina i el pragmatisme diàri. Els materials solen ser en fusta MDF lacada, contraxapada o bé d’acer inoxidable i alumini, en aquest últim material sobretot els electrodomèstics.
Els colors emprats per als mobles poden ser vius i brillants com el vermell, el groc o el verd i se solen combinar amb el negre, el marró fosc o el blanc.

Una altra de les característiques dels mobles de les cuines minimalistes és que són modulars, es poden adaptar als canvis de les necessitats i fins i tot desplaçar-los per a una neteja òptima.

Els espais oberts i les illetes enmig de la cuina també són característiques de les cuines minimalistes.
A diferència de les cuines rústiques, les minimalistes procuren tenir el mínim d’objectes a la vista i acomodar-ho tot dins dels armaris funcionals per donar una sensació de gran netedat.