Your search results

Elements d’un contracte de compravenda

Posted by Domus on 19/09/2017
| 0

No és necessari saber molt de legislació per conèixer els elements d’un contracte de compravenda. No obstant això, si no estàs molt segur de quins són les dades que han de contemplar-se en aquest document et donem una llista:

1. L’immoble amb la seva respectiva descripció.

En termes jurídics és el que es compra o ven. Això sí, el document ha de delimitar correctament l’immoble: tipus de propietat, característiques i ubicació.

2. Preu de venda.

És recomanable no solament posar la quantitat sinó també especificar si el preu de venda s’estableix pel valor de la taxació o si serà per un altre preu estipulat per les parts, independentment del valor taxat.

3. Comprador i venedor.

En termes jurídics es coneixen com “les parts”: el venedor, que és la persona física o jurídica que transfereix la propietat, i el comprador, que és qui l’adquireix.

4. Condicions.

És important establir les circumstàncies segons les quals se li retornarà al comprador el pagat per l’opció de compra, com serà el lliurament de la propietat i baix quines situacions es poden retractar de la negociació.

5. Data de lliurament.

S’ha d’acordar la data de lliurament de l’immoble, això és especialment important si el venedor està vivint en ella al moment de la venda.

6. Vigència del contracte.

És recomanable que el terme de vigència mai sigui menor de 60 dies, ja que aquest tipus de tràmits poden retardar-se per algun error. Així, si això succeeix, no serà necessari introduir novament el document.

7. Llista dels estris o mobles inclosos.

En cas de comprar o vendre una propietat moblada és recomanable incloure en el contracte les especificacions dels objectes amb els quals es rep o es lliura l’immoble.