Your search results

Consells per a mantenir l’ordre en el teu pis de lloguer

Posted by Domus on 15/08/2017
| 0

Viure de lloguer té els seus pros i les seves contres, com tot en aquesta vida. Però una dels principals desavantatges és el fet de no poder personalitzar l’habitatge lliurement. Hi ha propietaris més flexibles que d’altres en aquest sentit, però són habituals les situacions en les quals, on tu voldries fer un forat per penjar una prestatgeria, per exemple, optes per pensar una alternativa que no danyi la paret. Petits detalls amb els què vols assegurar-te la devolució de la fiança el dia que deixis el pis de lloguer. Pren nota, et mostrem alguns hacks per a inquilins!

Sabates i altres coses que s’hi assemblen en ordre

Els armaris sabaters ocupen un espai que potser no tens al teu pis. I els que són tipus banqueta, poden embrutar la paret si els acostes massa… La forma d’assegurar-te que estiguin organitzats i que no embrutin són els sabaters que es pengen. Però aquestes fantàstiques fundes no només serveixen per guardar sabates… També hi pots posar productes de neteja i en definitiva, tot el que se t’ocorri. Penja-les dins d’un armari o darrere d’una porta.

Darrere de la porta…

La part posterior de les portes està molt desaprofitada i en la majoria dels casos, es pot convertir en un espai d’emmagatzematge improvisat. Tan fàcil com penjar alguns ganxos adhesius i fixa’t en tot el que pots guardar! Peluixos, bufandes, mocadors, bosses, etc.

El misteri de les tapadores

Tota casa té un monstre que, pel que sembla, es menja les tapes de les carmanyoles. Però en un pis de lloguer és probable que l’espai no sigui una cosa que sobri. Per això, te les has d’enginyar per tenir les tapes fitxades i al seu lloc. Penjar un revister com si fos un calaix supletori és la solució: t’estalvia espai, perquè va ben encaixat al buit de l’armari, i no cal fer forats, perquè pots utilitzar ganxos adhesius.

Darrere del sofà hi ha vida

Increïble però cert. Darrere del sofà pots crear un buit meravellós per emmagatzemar objectes com a maletes, equip esportiu de temporada o altres objectes que no utilitzis diàriament. Només cal retirar el sofà un pam de la paret i emplenar el buit. Si ho pots col·locar amb una mica de gràcia, no es veurà i estalviaràs espai. I si es veu, sempre pots penjar una fusta a mode de lleixa o prestatge per a dissimular.

I si el sofà no està arraconat a la paret, també pots aprofitar la part del darrere per arramblar-hi un petit escriptori o tauleta.

Beneïts imants

Els imants poden ser una solució òptima per tenir ben organitzats accessoris petits del bany com: tisores, pinces, talla ungles, etc. A la cuina també poden subjectar els ganivets de xef que més utilitzes. I el millor de tot, hi ha cintes d’imant autoadhesives que no fan malbé les superfícies.

Penjar cortines sense foradar la paret

El tema de fer forats a la paret és el que més fa pensar a l’hora d’organitzar i decorar l’habitatge. Per sort, avui existeixen molts productes substitutius. Un d’ells són les barres de cortina que es pengen sobre uns ganxos adhesius o les barres extensibles que se subjecten en fer un topall de pressió entre dues parets. No hauràs de foradar i podràs tenir cortines com qualsevol. Tan sols procura que no pesin massa!

Guanya espai a l’armari

Pots doblar el nombre de penjadors que caben al teu armari utilitzant les xapetes de les llaunes de refresc. Una solució una mica insòlita però molt pràctica, no creus? L’únic requisit és que les peces de roba no pesin molt.