Your search results

Passos bàsics per col·locar una porta per al teu gat

Posted by Domus on 17/08/2017
| 0

Amb el permís del gos, animal de companyia per excel·lència, el gat segueix sent el segon animal domèstic preferit pels espanyols. En concret, el 19% de nosaltres té cura d’un bonic felí a casa, davant el 25% que segueixen optant per “el millor amic de l’home”. El cas és que, tot i que tenir un animal és una magnífica decisió, també és una responsabilitat que no s’ha de prendre a lleugera. I és que, quan una mascota entra per la porta, s’han de fer alguns ajustos, tant a la casa com en els nostres hàbits, com per exemple, la instal·lació d’una porta gatera. En aquest post volem donar-te alguns consells per instal·lar una porta gatera i que el teu gat sigui tan independent com la fama que el precedeix.

Passos bàsics per col·locar una porta per al teu gat

Hi ha molts tipus de portes gateres en el mercat, així que, no serà difícil que trobis la més adequada per al teu pis i, sobretot, per al teu gat.

Per mostrar-te en uns senzills passos com s’instal·la una, prendrem com a exemple una de les més habituals.

1. Mesura a “Bigotis”

Abans de comprar la porta i els materials que necessitaràs, és millor que mesuris al teu gat per assegurar-te que podrà travessar sense problemes. El normal és col·locar la porta a uns 10 o 15 cm de terra, que és el que mesura l’estómac d’un gat.

2. Presenta la porta

Generalment, es col·loquen en el centre de les portes. Si ho faràs així, fa servir una cinta mètrica per trobar el centre de la porta i fes una marca. Després fixa la plantilla de paper que sol incloure la porta gatera i que indica on has de fer els orificis. Perquè no es mogui, pots enganxar-la amb cinta adhesiva.

3. Fes els forats

Tria la broca adequada i fes els forats de les cantonades de la plantilla. Un cop fets, podràs retallar la forma de la porta gatera amb la serra. Ara, ja pots treure la plantilla i eliminar les restes de pols.

4. Serra la porta

Abans de posar-te a serrar, dibuixa amb un llapis les línies que uneixen els orificis. No oblidis posar molta cura a l’hora de serrar. Quan hagis acabat, retira la fusta i neteja bé el forat. Perquè quedi realment bé és imprescindible que pulas les vores amb paper de vidre.

5. Darrers ajustos

Col·loca la part davantera de la porta sobre el forat i comprova que s’obre i es tanca amb facilitat. Si tot està bé, ja pots col·locar els cargols en els orificis. Un cop hagis cargolat, col·loca la part del darrere de la porta gatera i situa-sobre els cargols que sobresurten. Per acabar, col·loca les femelles, comprova que funciona i, llest! Ara ja només queda que li ensenyis al teu gat com usar-la.

Tens gat a casa? Creus que les portes gateres són útils a casa? Dóna’ns la teva opinió. Ens encantaria conèixer-la.