Your search results

L’energia geotèrmica en el sector immobiliari

Posted by Domus on 28/09/2017
| 0

Diuen que la geotermia és l’energia renovable del segle XXI i és que és neta, econòmica i inesgotable. Però què és?
Ni més ni menys que una font energètica que aprofita la calor del subsòl per climatizar tots els espais d’un habitatge i escalfar l’aigua. Com ho fa? T’expliquem:


La geotermia és l’energia emmagatzemada en forma de calor sota la superfície del sòl. El funcionament és similar al que realitza el serpentí d’una nevera; la diferència és que aquest serpentí està enterrat.
El circuit d’intercanvi extreu calor de la terra i amb una bomba de calor, situada a l’interior de l’immoble, ho transmet a l’habitatge a través del pis. És ideal per a l’hivern.

No obstant això, a pesar que es va fer coneguda en el 2008, fins ara són poques les persones que li han donat l’oportunitat a aquesta font energètica de canviar les seves vides i les seves finances. Si escalfar i refrigerar un habitatge de 350 metres per menys de 130 euros al mes (1.500 euros a l’any) no els sembla una bona opció, no han considerat seriosament el benefici d’estalvi a llarg termini que ofereix aquest tipus d’energia.

És clar, per a això és necessari fer una gran inversió primer, però en qüestió de quatre anys es pot recuperar. Una instal·lació geotèrmica (sondejos, sala tècnica i sòl radiant) pot estar entre 25.000 i 30.000 euros. A més, cal tenir en compte que com més gran sigui l’immoble i les seves necessitats energètiques, més perforacions i profunditat seran necessàries.