Your search results

Drets en un pis compartit

Posted by Domus on 27/05/2014
| 0

En els últims anys, s’ha incrementat l’opció de compartir pis en lloguer com a fórmula davant les dificultats econòmiques. L’excepcionalitat d’aquesta modalitat de contractes és que el lloguer de pisos compartits no està regit per la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), sinó pel Codi Civil.

  • Al finalitzar la durada del contracte de lloguer d’una habitació s’establirà segons l’establert al contracte. A diferència del contracte de lloguer tradicional, com a ocupant de l’habitació no tens dret a prorrogar la teva estada.
  • En cas que el propietari del teu habitatge el vulgui vendre, com el contracte es regeix per la normativa del Codi Civil, no tens cap preferència d’adquisició de l’immoble. En el cas de les cases llogades totalment, sí que existeix aquesta opció

Tal com hem comentat al principi del post, el contracte d’una habitació en un pis compartit es basa en el Còdig Civil, per la qual cosa en l’acord entre el propietari i tu com a inquilí ha d’incloure: l’habitació que ocuparàs, el preu, la durada del contracte i que serveis has de pagar i que forma es reparteixen entre les persones que estan en l’habitatge.

Quant dura el contracte?

El Codi Civil permet la possibilitat a l’inquilí de rellogar l’habitació, sempre que el contracte no especifiqui el contrari. La durada del contracte l’estableix el període de validesa. En el cas que decideixis abandonar la teva habitació en un pis compartit abans del que marca el contracte, estaràs obligat a pagar la teva part proporcional de les despeses fins que finalitzi l’acord.