Your search results

Comprar una casa d’estiueig?

Posted by Domus on 27/07/2017
| 0

La gran majoria de nosaltres desitgem tenir un lloc on anar per escapar-nos de la rutina i de l’estrès que pot significar les grans ciutats. Tenir un habitatge per a l’estiueig a la platja o a la muntanya, tot depenent de les preferències, és una d’aquestes grans metes que tenen les famílies. Abans de saber on comprar-la, cal avaluar una sèrie d’aspectes amb la finalitat d’evitar errors que ens allunyin de la possibilitat de gaudir moments de tranquil·litat en el nostre segon habitatge.

La ubicació com a punt de partida
Saber triar on estarà localitzat l’immoble és sense cap dubte el primer factor a prendre en compte. Segurament ja tens en ment la zona perfecta però has d’estudiar quin és la que millor s’ajusta a les teves necessitats i exigències. Una excel·lent idea és prendre’t un dia per anar de passeig i conèixer el lloc, saber què tipus de veïns s’allotgen en el lloc, si és tranquil o si és una zona molt concorreguda i el tipus de clima que sola haver-hi.

Cal tenir un entorn favorable
No solament hem de tenir en compte l’habitatge com a tal i el veïnat que l’envolta, hem de saber que tenim un entorn favorable per a tots els casos que es puguin presentar durant la nostra estadía. És de gran ajuda tenir centres comercials, farmàcies i supermercats a prop per evitar haver de recórrer amb cotxe grans distàncies. Si nostra segon habitatge està destinada a ser habitada solament els caps de setmana, tenir a prop aquests llocs t’ajudarà davant qualsevol imprevist.

Preu i despeses de manteniment
És vital per a un grup familiar realitzar un estudi sobre l’impacte que va a tenir aquesta adquisició sobre el pressupost familiar. Cal estudiar el preu que té l’immoble al mercat i la despesa que requereix el manteniment del mateix per així poder organitzar-se econòmicament.

Opcions a futur
Finalment, cal pensar a futur. Hem de saber si aquest segon habitatge no serà un mal de cap amb el passar del temps. Si el nostre desig és ampliar la família, cal evitar que la casa se’ns vagi a quedar petita. És possible que se’ns passi pel cap la idea de llogar el lloc, hem d’estudiar si és rendible fer-ho per als caps de setmana o vacances. Un dels punts negatius d’un segon habitatge és estar lligat a un mateix lloc i a una mateixa zona, tingues en compte aquest factor al moment de prendre la decisió final.