Your search results

4 consells perquè no et enganyin amb una hipoteca

Posted by Domus on 03/08/2017
| 0

Les hipoteques són una forma molt freqüent d’establir contractes per pagar a llarg termini béns immobles, especialment habitatges principals, de manera que en una cosa tan important cal estar pendent per no ser víctima d’enganys.
Les normatives que regulen el mercat hipotecari són meridianament clares, de manera que una assessoria legal pot ser convenient quan es tenen molts dubtes. D’altra banda, tots els aspectes que no cobreixen les normatives haurien de ser aclarits pel contracte. A continuació et portem una sèrie de consells perquè no aconsegueixin enganyar amb una hipoteca.

Fixa’t en el pagament dels interessos
Les hipoteques, com qualsevol crèdit, són rendibles per al banc gràcies als interessos que generen mes rere mes. Hi hipoteques a interès variable, que es regulen segons els índexs borsaris, i altres a interès fix. És molt important estar conscient de quin és l’interès que regeix la nostra hipoteca i vigilar si aquests índexs s’estan complint a cabalidad. Després d’haver signat el contracte d’hipoteca, no serà possible canviar aquests termes.

Atent a la clàusula sòl
Tot i que aquesta clàusula ha estat motiu de desenes de disputes legals, encara hi ha institucions bancàries que la segueixen aplicant. Aquesta clàusula es pot aplicar a les hipoteques d’interès variable, per establir un límit mínim. D’aquesta manera, si els índexs borsaris baixen considerablement, sempre s’aplicarà la clàusula sòl. Aquest tipus de clàusules no són recomanables per a la teva hipoteca.

Revisa els teus comptes associats
Existeixen moltes hipoteques que no tenen comptes associats. Altres sí que tenen, però no cobren cap taxa per elles. No obstant això, és una pràctica freqüent començar a cobrar comissions per comptes associats després de diversos anys de pagament de les hipoteques, de manera que cal deixar aquests termes clars.

Estigues al dia
De qualsevol forma, l’indispensable per tenir èxit amb una hipoteca és mantenir-te al dia. Hi ha moltes estratègies legals, però si sempre compleixes amb els teus pagaments mensuals serà difícil que qualsevol institució les faci servir en contra teva. Sempre prestar atenció a les teves relacions amb el banc és imprescindible.